Amuleti i Shëndetit

Amulet për shëndet dhe fat të mirë

Që nga kohërat e lashta, njerëzit kanë kërkuar të gjejnë një recetë për shëndetin, sepse ajo ndihmoi për të gjetur lumturinë dhe mirëqenien. Natyrisht, aktiviteti fizik dhe ushqimi, mjekësia tradicionale ndihmojnë në forcimin e trupit dhe gjendjes së trupit. Megjithatë, edhe sot, shumica e njerëzve besojnë se mund të gjeni një amuletë të shëndetit dhe jetëgjatësisë.

Karakteristikat e amuletit të shëndetit

Çdo kulturë ka tradita të caktuara dhe imazhe mistike. Në lashtësi rëndësi të madhe i kushtohej mbrojtjes së shëndetit, sepse ndihmonte mbijetesën dhe zgjatjen e gjinisë njerëzore. Hajmali e shëndetit ishte vazhdimisht me pronarin e tij deri në minutën e tij të fundit në tokë. Më parë, amuletat universale nuk përdoreshin në masë, ato ishin të destinuara posaçërisht për gra, burra ose fëmijë. Rrjedhat e energjisë janë të ndryshme për të gjithë, kështu që një hajmali që do të ndihmojë një të rritur mund të sjellë dëm vetëm për një fëmijë.

Ezoteristët pohojnë se një amuletë shëndetësore ndihmon:

 • përshpejtimi i rimëkëmbjes së trupit;
 • siguron mbrojtje kundër sëmundjeve;
 • rivendosja e imunitetit;
 • mbushni trupin me energjinë e jetës;
 • shpëtoj nga negativet.
Simboli Odolen-bar do të sigurojë mbrojtje nga sëmundjet dhe negativiteti

Gurë për shëndetin sipas shenjave të zodiakut

Talismanët e bërë nga gurë natyrorë duhet të zgjidhen sipas horoskopit. Këshillohet të zgjidhni gurin që i përshtatet shenjës së Zodiakut. Amuleti do të ndihmojë për ta bërë pronarin e tij të fortë dhe këmbëngulës, do të ndihmojë në rikuperimin dhe rritjen e imunitetit.

E rëndësishme! Gurët janë në gjendje t'u sjellin pronarëve të tyre shërimin nga shumë sëmundje, gjëja kryesore është t'i vishni vazhdimisht dhe të mbusheni me energjinë e jetës.

Karakteristikat e dobishme të gurëve në trajtimin e sëmundjeve:

 1. Shega dhe kristali i gurit lehtësojnë inflamacionin në trup;
 2. Gurët e hënës ndihmojnë në uljen e temperaturës;
 3. Smeraldi dhe korali do të lehtësojnë ethet;
 4. Rubin dhe opal mbrojnë sëmundjet gjatë epidemive;
 5. Lapis lazuli dhe turmalina kanë një efekt të dobishëm në kockat dhe aktivitetin motorik;
 6. Qelibar është i mirë për shikimin, dëgjimin dhe dhëmbët;
 7. Topaz lehtëson infertilitetin;
 8. Olivina dhe gurët e gjakut rikthen fuqinë mashkullore;
 9. Krisoliti rikthen sistemin endokrin;
 10. Agati përdoret për trajtimin e organeve të frymëmarrjes;
 11. Jasper lehtëson sëmundjet e mëlçisë dhe veshkave;
 12. Jade eliminon problemet e lëkurës;
 13. Hematiti ka një efekt pozitiv në shpretkë.

Amuletat sllave për shëndetin e grave

Sllavët respektonin shëndetin e pasardhësve të familjes, kështu që amuletat sllave për një grua ishin të detyrueshme. Për këtë u përdorën kukulla të bëra në shtëpi, bizhuteri prej metali dhe druri. Ishte gjithashtu zakon që të qëndisnin modele në rroba që kishin një kuptim të shenjtë. Amuleti sllav mund të ishte i destinuar ekskluzivisht për gratë, pjesa tjetër ishte e ndaluar ta mbanin atë. Ekzistojnë disa lloje hajmali për gjysmën e bukur të njerëzimit.

Amulet që sjell fat dhe fat

Ylli i Ladës

Paraardhësit ishin të sigurt se Ylli i Lada ishte mbrojtësi i familjes dhe grave. Simboli ka një model kompleks dhe gërshetim të linjave gjeometrike, kështu që magjia e subjektit është e shumëanshme. Baza e imazhit është një figurë me tetë cepa, e cila simbolizon unitetin e trupit dhe shpirtit, e cila kontribuon në fitimin e shëndetit dhe jetëgjatësisë.

Makosh

Amuleti magjik për fat të mirë dhe shëndet përshkruante perëndeshën Makosh, e cila patrononte vetëm gratë e martuara. Simboli tregon një figurë me një yll në vend të një koke, në duart e perëndeshës është një bimë. Hajmali magjik siguroi lumturi, fat të mirë dhe fat, i mbrojtur nga sëmundjet, lehtësoi lindjen e fëmijëve.

E rëndësishme! Makosh nuk është i përshtatshëm për vajzat e reja që nuk kanë krijuar ende familjen e tyre.

Lunnitsa

Hajmali ndihmon në lindjen e fëmijëve të shëndetshëm, i siguron një gruaje shtatzënë mbrojtje nga ndikimet negative. Amuleti ishte bërë vetëm prej argjendi dhe bronzi dhe mbahej si zbukurim. Duket si një hënë me kokë poshtë.

Alatyr

Simboli më i vjetër është Alatyr, personifikimi i Familjes. Ai simbolizonte shëndetin dhe mirëqenien, përshkruhej në sendet shtëpiake. Simboli është shumë i fuqishëm dhe ka një kuptim të shenjtë, ai ndihmon pronarin e tij të mbetet vazhdimisht i shëndetshëm, i bukur dhe plot forcë.

Për shëndetin e meshkujve

Djemtë zakonisht e merrnin amuletin e tyre shëndetësor vetëm në moshën e një luftëtari, ndryshe nga vajzat që mbanin hajmali pothuajse që nga lindja. Energjia mashkullore është shumë e ndryshme nga ajo e femrës, dhe për këtë arsye ekzistonte ky rregull. Ka disa simbole mistike që janë të destinuara ekskluzivisht për burrat.

Sëpata e Perunit

Artikulli simbolizonte mashkullorinë dhe guximin, harmoninë e trupit dhe shpirtit. Amuleti eliminoi energjinë negative dhe e mbushi pronarin e saj me forcë. Objekti duhet të jetë i bërë vetëm prej metali; mbi të aplikohen shenja të ndryshme të shenjta. Sëpata e Perun mbron të gjithë anëtarët e familjes, dhe jo vetëm pronarin e saj.

Vula e Velesit

Në folklorin e sllavëve, një ari është shpesh i pranishëm, sepse konsiderohet një kafshë e shenjtë. Imazhi i tij lidhet me Velesin, i cili simbolizon fuqinë dhe forcën. Shenja duket si një shkronjë e përmbysur "A" dhe një gjurmë ariu. Një amuletë e tillë mbron me siguri nga negativiteti dhe e keqja, jep jetëgjatësi. Hajmali duhet të kalojë brez pas brezi për të mbajtur një lidhje të ngushtë me familjen.

Doukhobor

Simboli tregon pastërtinë e mendimeve dhe e sjell një person në një gjendje harmonie, si rezultat, i jep pronarit të tij shëndet të shkëlqyeshëm dhe mbrojtje nga energjia negative. Zakonisht një simbol i tillë përshkruhej në pëlhurat që mbulonin njerëzit e sëmurë, në mënyrë që ata të shëroheshin shpejt.

Hajmali dhe amuletë të shëndetit

Ka amuleta të tjera që i ndihmojnë njerëzit në jetë.

temjan

Temjani bëhet në formën e një ene të vogël, e cila duhet mbajtur në qafë si zbukurim. Ata kanë formën e një ene ose tenxhere dhe kanë një vrimë për një fije. Ata duhet të ruajnë sende që do t'i japin pronarit të tyre një kurë për sëmundjet. Zakonisht, për këtë përdoren barëra të ndryshme mjekësore.

E rëndësishme! Para se të mbushni enën, duhet të falënderoni amuletin për efektet e tij pozitive.

pendë zogu

Që nga kohërat e lashta, njerëzit kanë respekt të madh për pendën e një zogu, sepse besohej se ajo ka fuqi të madhe. Për shembull, në të kaluarën, shtretërit me pupla mbusheshin me pendë zogjsh të egër për të ruajtur shëndetin në familje.

E rëndësishme! Vetëm një zog i egër duhet të humbasë aksidentalisht një pendë, përndryshe një person nuk do të marrë ndihmë.

fije jeshile

Besohej se një fije jeshile do të ndihmonte një person të shërohej nga sëmundjet dhe të fitonte mirëqenie në të gjitha fushat e jetës. Ai personifikon natyrën e nënës, vazhdimisht pastron dhe fisnikëron shpirtin e pronarit të tij, ndihmon në sjelljen e gjendjes së brendshme në harmoni. Kur lindi një fëmijë, ishte zakon që menjëherë t'i lidhnin një fije jeshile në dorë.

Amulet magjik për shëndet dhe fat të mirë

Amuletat magjike mbushin një person me forcë, ndihmojnë për t'u rikuperuar dhe harruar sëmundjet. Në sendet shtëpiake, shpesh kryhen imazhe të runes ose simboleve të shenjta.

 1. Fusha e mbjellë konsiderohet simboli më i vjetër, i cili sjell shëndet, begati dhe mirëqenie. Hajmali ndihmon për të hequr qafe infertilitetin dhe për të pasur fëmijë.
 2. Odolen-bari siguron mbrojtje të besueshme kundër sëmundjeve dhe ndikimeve negative, simbolizon rrezet e Diellit. Simboli duhet të zbatohet për sende të ndryshme shtëpiake ose për një hajmali metalike.
 3. Gruaja në lindje është një talisman ekskluzivisht femër. Ndihmon për të ruajtur paqen dhe prosperitetin në familje, për të prodhuar pasardhës.
 4. Trojan konsiderohet simboli më i fuqishëm. Edhe sot, përfaqësuesit e mjekësisë alternative shpesh i drejtohen atij.